Tuotteet


Tuotamme puhdasta, Kainuussa kasvanutta karitsanlihaa.

Karitsanlihaa, siitoseläimiä ja villaa voi tiedustella ottamalla yhteyttä puhelimitse, sähköpostilla, facebookin tai yhteydenottolomakkeen kautta.

Päätuottenamme on luonnollisesti karitsanliha joka on vähärasvaista ja erittäin herkullista koska rasva on sisällä lihaskudoksessa. Karitanlihaa on saatavilla syksyisin, koska Oxford Down karitsoi keväisin ja karitsat ovat teuraskypsiä syksyllä laidunkauden lopussa.

Syksyn 2016 karitsanlihaan otetaan varauksia vastaan, ota yhteyttä! 

 

Siitoseläimet

Tilamme kuuluu tuotoseläin seurantaan. Karitsoille lasketaan jalostusindeksi 4 kuukauden iässä, joka sisältää punnitusten lisäksi elävän EUROP-arvostelun ja selkälihaksen paksuuden mittaamisen ultraamalla. Myymme siitoseläimiä vain lammas- ja vuohirekisteriin kuuluville tiloille.


Lampaan villa

Oxford Down -rodun villa sopii karkeudestaan huolimatta sekä karsta- että kampalangan valmistukseen, ja myös sellaisenaan kehrättäväksi. Villaa voi tiedustella ottamalla yhteyttä. Tällä hetkellä saatavana raakavillaa, joka on käsittelemätöntä lampaan villaa suoraan kerinnöistä.

Siipikarjan ja kaniinin liha

Mehevän karitsanlihan lisäksi maatilamme tarjonta laajenee syksyllä 2015 lihaosastolla ankkaan, kaniiniin ja kukonpoikiin. Ankka ja kani ovat heikon saatavuutensa vuoksi harvinaisempia herkkuja kainuulaisessa ruokapöydässä, mutta nyt näitä makuhermojen kutkuttelijoita on saatavana korpikainuun vaaramaisemissa kasvatettuna.

Alustavat varaukset otetaan vastaan 1.5.2015 mennessä. Huomioithan että tuotantomäärämme on vielä vähäistä, joten varaukset otetaan vastaan saapumisjärjestyksessä. Ilmoitathan varauksen yhteydessä nimesi, puhelinnumerosi, paikkakuntasi ja sähköpostisi. Tuotteiden noutamisesta / toimittamisesta sovitaan erikseen.